Izbor sportiste godine sportskog saveza Opštine Beočin za 2018 godinu

IZBOR SPORTISTE BEOČINA ZA 2018.GODINU

Sinoć je u predivnoj atmosferi u Sportskom centru Beočin uz prisustvo sportista, sportskih stručnjaka, sportskih radnika, prijatelja sporta, legendi srpskog i jugoslovenskog sporta i dragih sugrađana održana tradicionalna manifestacija IZBOR SPORTISTE GODINE BEOČINA za 2018.godinu.
Nijedan sport nije i ne bi bio popularan bez atraktivnih manifestacija i takmičenja!
Počev od drevnih starovekovnih Olimpijskih igara, oživljavanja Olimpijskog duha u XVII veku, do prve moderne olimpijade 1896.godine, prvog zvaničnog Svetskog prvenstva u fudbalu 1930.godine u Urugvaju, prvog Svetskog šampionata u tenisu u Vimbldonu, Bostonskog maratona i mnogih drugih velikih takmičenja koja su nastala u drugoj polovini 20-tog veka, poput Svetskog prvenstva u Formuli 1 itd… što je doprinelo velikoj popularizaciji sporta.
IZBOR SPORTISTE GODINE, bilo da je na lokalnom ili državnom nivou….kontinentalnom, svetskom je svečana manifestacija i prilika za proglašenje najboljih i najuspešnijih sportista, klubova, sportskih stručnjaka, sportskih saradnika, sportskih radnika za proteklu godinu.
Da bi ova naša tradiconalna manifestacija bila što svečanija, pobrinuli su se učesnici: solisti muzicke skole Music star Milica Veljković, Elena, Elma Sapi, Plesna grupa CDS iz Beočina, mlađa grupa folklornog ansambla Kulturno umetničkog društva “Brile” iz Beočina, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo
Voditeljski par Dragan Jovičić Srba i Maja Tihojević.
Tradicionalni Izbor sportiste godine počeo je podizanjem zastave i uz malo je reći prelepo izvođenje himne soliste Milice Veljković bez instrumentalne pratnje.

Miodrag Mile Ivanović, predsednik sportskog saveza opštine Beočin pozdravio je sve prisutne, zahvalio se na velikom odzivu, čestitao sportistima, sportskim kolektivima, sportskim stručnjacima na postignutim rezultatima u 2018. godini uz želju da u ovoj godini ostvare još bolje rezultate, zahvalio se lokalnoj samoupravi na čelu sa predsednikom opštine Mitrom Milinkovićem na pomoći i izdvajanju za sport u vidu dotacija sportskim klubovima, ali i ono što je bitno istaći finansiranje prelepog sportskog objekta, u kojem se održava Izbor sportiste godine, koji skoro svih 365 dana u godini koriste svi naši članovi, sportisti i sportske organizacije i proglasio ovu svečanu manifestaciju otvorenom.

Kao i svih ranijih godina, čast da prvi dobiju priznanja, imali su iz najmlađih uzrasnih kategorija, a neki i iz starijih uzrasnih kategorija, popularno nazvani „budućnost beočinskog sporta“, njih četrdeset sedmoro.
Mladi džudisti, fudbaleri, košarkaši, bokseri, karatisti, rukometaši, kik bokseri, sportski ribolovci, odbojkašice, teniseri, stonoteniseri, šahisti.
Prolić Natalija, Kovačević Luka, Diljaj Šaban, Miljić Srđan, Miljić Siniša
Ribić Nikola, Škamla Đorđe, Bjelić Ivan, Voraček Marko, Kovačević Dušan
Brankov Oleg, Kurteši Rahim, Milovanović Anđelija, Jakopović Stevan
Marković Stefan, Timotijević Bojan, Karamani Aleks
Janjić Aleksandar, Marčeta Martina, Stanišić Tina, Stamenković Dunja, Topalović Sara
Buljubašić Anastasija, Goljevački Aleksandar, Toškov Jovana
Burai Dalibor, Ivković Đorđe, Križan Milan
Ćirić Zdravko, Kosanić Ivan, Zrnja Aleksandar
Petrović Tihomir
Bjelčević Tiana, Jelenić Dajana, Krajinović Tea
Skoko Anastasija, Sekulić Dunja, Simić Anja
Čeliković Aleksa, Leon-Pascal Lücke, Dominik Lücke
Gligorić Vukašin, Kokotović Ilija, Marčeta Željana, Ibinci Lidija
Ostojin Boris, Janjić Strahinja

U kategoriji mlađih pionira i pionirki, za najboljeg mlađeg pionira proglašen je:
Kolović Milan iz Karate kluba „Cement , za najbolju mlađu pionirku Stjepanović Jovana iz Džudo kluba „Cement“.

U kategoriji pionira i pionirki, za najboljeg pionira proglašen je: Mikec Nikola iz Džudo kluba „Cement“ iz pojedinačnog sporta, iz kolektivnog sporta proglašen je Janjić Strahinja iz Košarkaškog kluba „Beočin“
za najbolju pionirku proglašena je Aranđelović Mirjana iz Karate kluba „Cement iz pojedinačnog sporta, a iz kolektivnog sporta Lukić Svetlana iz Odbojkaškog kluba „Beočin“

U kategoriji kadeta i kadetkinja, za najboljeg kadeta iz pojedinačnog sporta izabran je: Trifković Nikola iz Karate klub „Cement”, a iz kolektivnog sporta Krstić Lazar iz Fudbalskog kluba „Cement“

Za najbolju kadetkinju proglašena je: Germanac Anđela iz Džudo klub „Cement“ iz pojedinačnog sporta, a iz kolektivnog sporta Gončin Sofija iz Košarkaškog klub „Beočin“

U kategoriji juniora i juniorki za najboljeg juniora iz pojedinačnog sporta proglašen je:
Pandža Zoran iz Kluba borilačkih veština Kung Fu Kik Boks Klub “BFC” Beočin, a iz kolektivnog sporta Đuka Filip iz Košarkaškog kluba „Beočin“
Najbolja junorka iz pojedinačnog sporta je Varečka Marina iz Kluba borilačkih veština Kung Fu Kik Boks Klub “BFC” Beočin, a Prolić Milica iz Odbojkaškog kluba “Beočin” proglašena je za najbolju juniorku iz kolektivnog sporta.

U kategoriji seniora i seniorki
Za najboljeg seniora proglašen je Rauković Ognjen iz Kluba borilačkih veština Kung Fu Kik Boks Klub “BFC” Beočin, iz pojedinačnog sporta za postignute rezultate u 2018.godini
Prvenstvo Srbije „Savate boks, kombat savate 1 mesto;
Evropsko prvenstvo savate boks, Francuska, kombat savate 3 mesto;
15 nastupa na profi mečevima u inostranstvu u Kik boksu i boksu
Standardni reprezentativac iz kung fu vušu sporta, a iz kolektivnog sporta za najboljeg seniora proglašen je: Murina Eldin iz Rukometnog kluba „Beočin 1959“ za postignute rezultate u 2018.godini, odigrao sve utakmice u prethodnoj takmičarski sezoni u Trećoj rukometnih ligi Srbije Srem-južna Bačka i postigao najviše golova u timu

Za najbolju seniorku iz pojedinačnog sporta proglašena je: Marija Ivković iz
Džudo kluba „Cement“ za postignute rezultate u 2018.godini
Školsko prvenstvo Srbije 1. Mesto
Školsko prvenstvo Vojvodine 1. Mesto
Međunarodni turnir u Laktašima za seniore 1. Mesto
Prvenstvo Vojvodine za seniore 3. Mesto
U septembru prošle godine naša Marija upisala je Vojnu akademiju PVO

Iz kolektivnog sporta za najbolju seniorku proglašena je: Šetalo Kristina iz Odbojkaškg kluba „Beočin“ za postignute rezultate u 2018.godini ali i ranije. Kristina trenira odbojku od svoje desete godine. Takmičila se na opštinskim takmičenjima, gde je osvajala prva i treća mesta na teritoriji Vojvodine, osvojila je 4 mesto na Republičkom školskom takmičenju, takođe nastupala u 2 vojvođanskoj ligi, a sada nastupa u 1 vojvođanskoj ligi gde brani boje svog kluba Odbojkaškog kluba Beočin.
Jedna je od najstarijih igračica i igra na poziciji dizača

Specijalna priznanja su uručena sportistima iz Beočina, koji se već dugi niz godina ističu svako u svojoj grani sporta
Adamović (Rad) Jovana za ostvarene rezultate u košarci
Rakić Aleksandar za ostvarene rezultate u fudbalu
Jandrić Darko za ostvarene rezultate u tenisu
Bjelić Petar za ostvarene rezultate u plivanju.

Za najboljeg trenera proglašen je Vladislav Trajanovski iz Džudo kluba „Cement“
Trajanovski je utkao sebe u svih 395 medalja, koliko su osvojili takmičari Džudo kluba Cement u protekloj godini i izdvojili bi nesvakidašnji rezultat-9 prvaka Države u svim uzrasnim kategorijama.
Zajedno sa šefom stručnog štaba Andrijom Mumovićem pripremao je ekipu za učešće u Prvoj judo ligi Srbije, koju su osvojili u novembru 2018. godine i izborili plasman u elitno ekipno takmičenje-Super judo ligu Srbije.
Pored trenažnih obaveza u klubu prof. Trajanovski je uspešno započeo realizaciju projekta „Judo u škole“ gde je 80 učenika odabralo JUDO kao izborni predmet.
Projekat je pokrenula Svetska judo federacija zajedno za Judo savezom Srbije
i ministarstvima prosvete i sporta, kao i Olimpijskim komitetom Srbije.
Projekat se realizuje u osnovnoj školi „Jovan Grčić Milenko“ u Beočinu, uz punu podršku opštine Beočin i njenog predsednika, Mitra Milinkovića.

Za najboljeg sportskog radnika proglašena je Vesna Ižak, dugogodišnji fudbalski i sportski radnik.
Vesna Ižak je od 1997.godine sekretar Fudbalskog kluba Cement, a od septembra 2016.godine i generalni sekretar Sportskog saveza opštine Beočin.

Dobitnici specijalnih priznanja za pomoć u razvoju sporta u opštini Beočin su:
Mitar Milinković predsednik opštine, za izuzetan doprinos, zalaganje i pomoć sportskim klubovima i sportistima u proteklom periodu, kao prvi čovek opštine
Opština Beočin za izuzetan doprinos, zalaganje i pomoć sportskim klubovima i sportistima u proteklom periodu
Dom zdravlja „Dušan Savić Doda“ Beočin, za izuzetan doprinos, zalaganje i pomoć sportskim klubovima i sportistima u proteklom periodu, obavljanje lekarskih pregleda sportista, dežurstva na utakmicama.
Osnovna škola „Jovan Grčić Milenko“ Beočin za izuzetan doprinos, zalaganje i
pomoć sportskim klubovima i sportistima u proteklom periodu
Sportski centar Beočin, za izuzetan doprinos, zalaganje i pomoć sportskim klubovima i sportistima u proteklom periodu, mesto gde naši klubovi i sportisti svakodnevno treniraju i takmiče se

Jubilarne nagrade su dobile sportske organizacije, koje su u 2018.godini proslavili svoj jubilej.
Opštinska organizacija sportskih ribolovaca „Karaš“
povodom 70 godina postojanja i
Džudo klub „Cement“ povodom 40 godina postojanja

Najuspešniji sportski kolektiv u 2018.godini je Džudo klub „Cement“ za izuzetno postignute rezultate u 2018.godini
U godini u kojoj je klub proslavio jubilej „40 godina kluba“, najlepši poklon su dali sami sebi, osvajanjem 1. Mesta u Prvoj judo ligi Srbije, a time i plasman u Super judo ligu Srbije.
Posebno ističu činjenicu da su Prvu ligu osvojili sa sto posto svojim takmičarima, bez ijednog pojačanja sa strane i dokazali da se i u maloj sredini, sa skromnim budžetom, može stvoriti prvoligaška ekipa.
U 2018. godini osvojili su 9 titula prvaka Države što ih je svrstalo na 4 mesto svih klubova u Srbiji.
Uz to osvojeno je ukupno 395 medalja na svim takmičenjima, sa čime se mogu pohvaliti samo mali broj klubova u Srbiji.
Takmičar Džudo kluba “Cement” Vladimir Kostić učestvovao je na juniorskom prvenstvu Evrope u Sofiji/Bugarska, gde je osvojio 7. mesto i normu za odlazak na SVETSKI ŠAMPIONAT, koji je održan na Bahamima, gde na žalost nije zabeležio plasman, ali je dokazao da se i iz malog Beočina može stići čak na Bahame.
Uslov je da se vredno trenira što i čine svih ovih 40 godina i mnogu decu sklanjaju sa ulice i izvode ih na pravi put.
Kostić je i na Evropskim juniorskim KUP-ovima u Leibnitzu/Austrija i Pakšu/Mađarska, nastupao u sastavu reprezentacije Srbije i osvojio bronzane medalje, što mu je bila norma za odlazak na Evropski šampionat u Sofiju.

Titulu najboljeg sportiste u 2018.godini poneo je Nemanja Čović iz Fudbalskog kluba „Proleter“ Novi Sad, člana Super lig Srbije za izuzetno postignute rezultate u 2018.godini
Nemanja Čović, naše dete, naš beočinac potiče iz fudbalske porodice.
Prve svoje fudbalske korake načinio je na stadionu kraj cementare u Fudbalskom klubu „Cement“, a tokom juniorske karijere nastupao je za ekipe Vojvodine, novosadskog Proletera i italijanske Parme.
Tokom seniorske karijere nastupao je za Spartak, Donji Srem, kazahstanski Spartak Semej, Proleter, beloruske klubove Šahtjor i Minsk, kao i grčki klub Lamia 1964.
Zabeležio je i nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U19, U21).
U Proleter je u zimskom prelaznom roku u februaru 2018.godine stigao iz beloruskog Minska, gde je takođe beležio sjajne rezultate.
U protekloj 2018 godini odigrao je 14 utakmica u Prvoj ligi i 19 utakmica u Super ligi za Fudbalski klub Proleter i postigao 13 golova.
Kapiten je Fudbalskog kluba Proleter.
Najbolji igrač 2.kola Super lige Srbije prema izboru sportske redakcije Super lige je upravo Nemanja Čović, strelac i asistent za ekipu Proletera u istorijskoj pobedi nad ekipom Voždovca na stadionu ”Karađorđe” u Novom Sadu.
Nemanja je u decembru 2081.godine proglašen od strane Fudbalskog saveza Vojvodine za najboljeg fudbalera Vojvodine u 2018.godini.
Početkom 2019.godine selektor naše “A” fudbalske reprezentacije Srbije pozvao je Nemanju Čovića u reprezntaciju.

Kako i dolikuje ovoj svečanoj tradicionalnoj manifestaciji, u dodeli nagrada lično je učestovao predsednik opštine Beočin Mitar Milinković, najbolji beočinski sportista, dvostruki olimpijac i dobitnik brojnih odličja i priznanja, koji je pre dodele nagrade najboljem sportisti Nemanji Čoviću, pozdravio sve prisutne i zahvalio se na dolasku na ovu našu manifestaciju, čestitao svim dobitnicima na nagradama, poželeo još bolje rezultate u ovoj godini.

Naše krovne sportske institucije Sportski savez Vojvodine i Sportski savez Srbije na ovoj našoj manifestaciju su predstavljali i učestvovali u dodeli nagrada Mladen Stojšin, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine i dr. Milan Minja Radaković, član Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na učestvanju u našoj svečanoj manifestaciji.
Veliku čast su imali dobitnici, da im nagrade uruče proslavljena imena srpskog i jugoslovenskog sporta, legende džudoa Dr. Slavko Obadov i Pavle Bajčetić, vicešampion sveta u karateu Dušan Dačić, veslačka legenda Zoran Pančić, trostruki olimijac u veslanju, osvajač dve medalje na Olimpijskim igrama 1980 i 1984. godine, Tadija Kačar legenda srpskog i jugoslovenskog boksa.

Moramo istaći, s obzirom da su takmičenja u toku i dobitnici priznanja su imali svoj takmičarski i veoma uspešan dan.
Jovana Adamović Rad je u novosadskom derbiju, susretu KK “021” i Novosadske ŽKA, sa postignutih 30 poena, preokrenula igru i donela pobedu svojoj ekipi, krajnji rezultat 77:62, a prema pisanju medija težem, nego što rezultat govori.

Marija Ivković je u svojoj kategoriji osvojila drugo mesto i srebrnu medalju na Prvenstvu Srbije u džudou za seniore, pod budnim okom svog trenera Vladislava Trajanovskog.
Na Državnom prvenstvu za seniore, održanom u Beogradu, u sportskom centru Šumice. Džudo klub “Cement” je osvojio jedno drugo i dva peta mesta.

Ognjen Rakuović je zabeležio pobedu na meču u Austriji.

Najbolji sportista Nemanja Čović je takođe “više” nego uspešno imao svoj dan pre početka ove naše manifestacije.
U utakmici 24 kola na stadionu “Karađođe” svojom igrom i pogotkom iz igre u 48 minutu, doneo veoma važnu pobedu svojoj ekipi od 2:0 nad ekipom Mladosti iz Lučana, pritom zaradio povredu i završio u Urgentnom centru KCV, ali ga to nije omelo da nakon ukazane intervencije dođe na dodelu priznanja.

Hvala svima, koji su svojim prisustvom uveličali ovu manifestaciju, posebno hvala našim sportistima koji su naš savez i opštinu predstavili u najlepšem svetlu.

Pozdravljamo vas do sledece naše tradiconalne manifestacije IZBOR SPORTISTE GODINE

U Beočinu, 03.03.2019.godine